BejelentésCsertácska Kézműves-udvar Zalában

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

 


Örömmel köszöntelek a.


„Csertácska Kézműves-udvar”


oldalán.


 


Engedd meg, hogy rövid áttekintést adjak az útról, melyen járunk!


    Közel 30 éve már, hogy Lentiben egy maroknyi segítőtárssal létrehoztuk a Pro Arte Kulturális Egyesületet, amelynek célja profi művésztelep működtetése volt. Az itt végzett munka és az itteni tapasztalat az alapja további törekvéseinknek.


1999-től foglalkozunk rendezvények, köztük nyári szaktáborok szervezésével. Kezdetben napközis jellegű, főként a helyi igényeket kielégítő táborokat szerveztünk, melyhez a helyet az egyesület alkotóháza biztosította. A programok iránti fokozott érdeklődés, és a többszörösen visszatérő táborlakók visszajelzései arra ösztökéltek, hogy mozdítsuk ki a tábort Lentiből, és a napközis jelleget váltsuk fel a bentlakásos formával. Így kerültünk többek közt a lispeszentadorjáni turistaszállóba, a pusztaedericsi kulcsosházba, de élvezhettük egy szombathelyi zenetanár vendégszeretetét is vidéki házában.


 Profilunk:


·        kézműves és művészeti


·        népzenei, néptáncos


·        környezetvédelmi


·        kerékpáros


táborok és  bemutatók szervezése. 


 A „Csertácska Kézműves-udvar” Iklódbördőcén, Zalában, Lentitől


8 km-re, a Kerka és a Cserta folyók torkolata között fekvő kistelepülésen található. A község tanösvénnyel is rendelkezik, amely a Kerka és a Cserta folyók völgyének élővilágát hivatott megismertetni az érdeklődőkkel. Az általunk nyújtott szakmai szolgáltatások mellett erre is érdemes időt szakítani az idelátogatóknak. A falu végén található az ország leghosszabb erdei kisvasútjának egyik megállója, ahonnan könnyen elérhető a bázakerettyei strandfürdő, a Budafai Arborétum, valamint a kistolmácsi tó is, melynél szabad strand is van. A szomszédos településen felújított vízimalom, míg alig 20 km-re, Válickapusztán található Püspöki Grácián sírhelye, aki a ’48-as szabadságharc idején elsőként tűzte ki a zászlót Buda várán. A Kerka parti kisvárosban, Lentiben,  gyógyfürdő áll a vendégek rendelkezésére, és a közeli Lendva (Szlovénia) történelmi nevezetességei is könnyen elérhetők még egy rövidebb osztálykirándulás keretén belül is. Elhelyezés:


Családi ház jellegű falusi vendéglátó szálláshelyünkön (20 fő)


Az épületben található:


·        4 szoba


·        Melegítőkonyha


·        Közösségi tér


·        Szociális blokkTevékenységek:


           Az udvaron található műhelyekben


·        Fazekas és papírmerítő szín


·        Szövő és gyöngyfűző műhely


·        Bőrdíszműves és nemezelő szín


·        Fafaragósarok Képgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!